Waarom gebruikte dozen?

Het doel is om de levenscyclus te verlengen van verpakkingsmateriaal zoals kartonnen dozen. Door de wereldwijde stijgende groei van webwinkels is het aantal pakketverzendingen de afgelopen jaren flink gestegen. De toename van webwinkels en pakketverzendingen hebben ook zijn weerslag op het milieu.

Om een kartonnen doos te produceren is er relatief veel energie, water en grondstof nodig. Ook worden er wel dozen gemaakt van oud papier maar ook daar is energie voor nodig. 

Door dozen te hergebruiken in plaats van direct weg te gooien, kunnen we het milieu enorm ontlasten. Elke ton herbruikbaar golfkarton bespaart meer dan 20.000 liter water, 2.026 km. aan brandstof voor vrachtwagens, meer dan 3 kubieke meter stortcapaciteit en 266 kg. luchtverontreiniging.

Gebruikte dozen

Wat is de kwaliteit van een gebruikte doos? Het is een doos die nog in goede staat verkeert en daarom prima te hergebruiken is. Uitsluitend dozen zonder ruik, vetvlekken of andere ongewenste beschadigingen komen in aanmerking voor hergebruik en dus op onze website. Door gebruik te maken van plakband met bedrukking kunt u de doos toch uw huisstijl en/of uw klanten laten zien dat de doos bij u vandaan komt. U kunt stickertjes maken met de tekst 'Gebruikte doos' of de doos voorzien van een brief. U kunt uw klanten op uw website ook duidelijk maken dat u bij de verzending van uw pakket gebruik maakt van een gebruikte doos en daardoor het duurzame effect toelicht en verspreid.

De keuze voor het hergebruiken van dozen en het inkopen van tweedehands dozen is vooral goed voor het milieu maar ook goed voor uw portemonnee. Veel van uw klanten zullen een gebruikte doos als positief ervaren.

Een WIN - WIN situatie

Algemene Voorwaarden Gebruikte Dozen
PDF – 600,7 KB 349 downloads